
دیروز هواوی گوشی های هوشمند سری میت ۴۰ را به بازار عرضه کرد. این گوشی های اولین تراشه های پرچمدار سری کایرین ۹۰۰۰ را رونمایی کردند. جدا از مدل اصلی، میت ۴۰ با نسخه کایرین ۹۰۰۰E ارائه شد. با این حال، هر دو ۵G و ۵ نانومتری هسند. با توجه به مورد دوم، سرعت آن سریعتر است، گرمای کمتری تولید می کند و تجربه کارایی با انرژی بیشتری را فراهم می کند.

تراشه کایرین ۹۰۰۰ ۱۵.۳ میلیارد ترانزیستور را با هم ادغام می کند که این مقدار ۳۰ درصد بیشتر از تراشه A14 اپل است. تراشه کایرین ۹۰۰ از طراحی پردازنده هشت هسته ای استفاده می کند و یک پردازنده گرافیکی ۲۴ هسته ای Mali-G78 دارد. جدا از این، تراشه همراه با NPU 2 هسته ای بزرگ + ۱ هسته ای کوچک است. این پیشرفته ترین ISP هواوی را ادغام می کند.

به طور خاص، کایرین ۹۰۰۰ با استفاده از فرایند ۵ نانومتری TSMC ساخته شده و یک مودم ۵G بالونگ ۵۰۰۰ را ادغام می کند. این تراشه با یک پردازنده مرکزی ۸ هسته ای تقسیم می شود که از ۱ هسته کورتکس A77 با فرکانس ۳.۱۳ گیگاهرتزی، ۳ هسته کورتکس A77 با فرکانس ۲.۵۴ گیگاهرتزی و ۴ هسته کورتکس A55 با فرکانس ۲.۰۵ گیگاهرتزی تشکیل می شود.

مهمترین قسمت گرافیکی است. پردازنده گرافیکی Mali-G78 از ۲۴ هسته استفاده می کند. همراه با همه اینها یک NPU کاملا جدید با ۲ هسته بزرگ و ۱ هسته کوچک است.
کایرین ۹۰۰۰ از کنترل کننده های رم DDR5 و DDR4X و حافظه UFS پشتیبانی می کند. علاوه بر این، کایرین ۹۰۰۰E با پردازنده گرافیکی ۲ هسته ای و NPU 1 + 1 هسته ای ارائه می شود.

همانطور که گفته شد، هواوی ادعا می کند کایرین ۹۰۰۰ پیچیده ترین و قدرتمند ترین تراشه ۵G است. ۳۰ درصد ترانزیستور بیشتر در مقایسه با A14 اپل دارد.
پردازنده کایرین ۹۰۰۰ ۱۰ درصد قدرت گرافیکی ۵۲ درصد بهترین نسبت به آدرینو ۶۵۰ استفاده شده در پردازنده اسنپدراگون ۸۶۵ پلاس دارا است و NPU آن ۲۴۰ درصد سریعتر از اسنپدراگون ۸۶۵۵ پلاس است.
سرعت دانلود این تراشه ۲ برابر بیشتر از مودم ایکس ۵۵ موجود در اسنپدراگون ۸۶۵ است. و در آخر سرعت آپلود هم ۵ برابر سریعتر از اسنپدراگون ۸۶۵ پلاس است.

با این حال تمام این مشخصات هنگامی که روز کاغذ هستند جذاب به نظر می رسند. اما در مورد عملکرد واقعی نمی شود از حالا قضاوت کرد. امروز GSMArena مقاله جالبی را منتشر کرد که تجربه واقعی کایرین ۹۰۰۰ را نشان می دهد.

در تست چند هسته ای گیکبنچ، عملکرد میت ۴۰ پرو حدود ۶ درصد بیشتر از آیفون ۱۱ پرو مکس سال گذشته است. در تست تک هسته ای، میت ۴۰ پرو از زنفون ۷ پرو که از تراشه اسنپدراگون ۸۶۵ پلاس بهره مند می باشد، جلوتر است. اما هنوز هم عملکرد بزرگی در تست تک هسته ا با آیفون ۱۱ پرو مکس وجود دارد.

پردازنده گرافیکی میت ۴۰ پرو Mali-G78 در ۳DMark عملکرد خوبی دارد. این در پردازنده گرافیکی در ۲۰ تست آزمایشی OpenGL و Vulcanنسبت به دستگاه فعلی ۲۰ الی ۳۰ درصد نسبت به اسنپدراگون ۸۶۵ پلاس برتزی دارد.
Mali-G78 هواوی میت ۴۰ پرو با صفحه نمایش ۱۰۸۰p عملکرد بهترین نسبت به بسیاری از محصولات شاخص در سال ۲۰۲۰ داشت اما غافله را به آیفون ۱۱ پرو مکس اپل باخت.
___ با سیم پو باش تا از دنیا دور نمونی ___